top of page

WELCOME

Welcome visitors to your site with a short, engaging introduction. Double click to edit and add your own text.

Empower
Growth

Türkye'nin Tek Çölünü Gördünüz mü?

Türkiye’den İki Güzel Köşe

Türkiye, tarihi eserleri ve doğal güzellikleri ile dünyanın gıpta ettiği bir Ülkedir. Nereye baksanız, gözünüzü ayıramayacağınız bir güzellikle karşılaşırsınız. Bu günkü gezimiz, Ülkemizin iki harika köşesi. Gelin beraber gezelim.

1- Konya; Karapınar Çölü.


Çöl denince, doğal olarak akla Afrika gelir.  Ancak bugün biz, Yurdumuzun çöllerini aratmayan bir çölüne gideceğiz. Konya’nın Karapınar Çölüne.


Karapınar çölü, Ülkemizin saklı kalmış hazinesi. İlginç görünümü ile yerli yabancı turistlerin akın ettiği, göz alabildiğince ve özgürce Konya topraklarına yayılmış, Türkiye’nin tek çölü. Ne kadar iltifat etsek az gelir, tek olan her zaman paha biçilemezdir. Karapınar Çölü’nde paha biçilmez bir güzelliktir.

Karapınar, ipek Yolu üzerindeki konumuyla dikkat çeken, tektonik gölleriyle hayranlık duyulan bu çölü kucaklamıştır. Türkiye’de rüzğar erozyonuyla oluşan tek bölge olarak ayrıcalık kazanmış olan alan, pek çok ziyaretçiyi kendine cazibeye sahiptir.

Güneş, deniz ve çöl, bir arada görülebilecek bir şey değil. Bir mucize olarak ibretle seyredilecek bu manzarayı sadece bizler değil, tüm dünya hayranlıkla izlemektedir.

2- Konya, Meke Gölü.

Konya, doğa harikası bir ilimiz. Güneş, deniz, çöl ve göl, şiirsel bir birliktelik. Dünyada çok az rastlanabilecek bir oluşum. Türkiye’nin  mutlaka görülmesi gereken bir bölgesi. 

 

Nazar boncuğu görüntüsüyle, dünyanın bu adla andığı doğa harikası bir köşe. Görüntüsü nazar boncuğunu andırdığı için ‘Dünyanın Nazar Boncuğu’ olarak adlandırılan Meke Gölü, dünyada eşine az rastlanan doğal güzelliklerden bir tanesi.

Ateşle suyun dostça buluştuğu, ender görülebilecek bu platform iki aşamadan oluşan bir yapıya sahip. İkinci aşamasının 8.000 yıl öncesine uzanan serüveniyle,  alanın tam ortasındaki volkan bacasıyla bugünkü halini alan Meke Gölü Türkiye’nin görülecek mucizevi köşelerinden bir köşe. Hayret, hayranlık ve gururla seyrettiğimiz bir vatan parçası.

Yılın sıcak aylarında kuruyan gölün su seviyesi kışın gelmesiyle 10-12 metreye ulaşmaktadır. Yabancı turistlerin son yıllarda akın ettiği bu güzelliklerin iklim krizine yenik düşmesinden korkulmaktadır.

O gün gelmeden, bu sihirli bölgeyi görmek gerek deriz.

 

0 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Opmerkingen

Opmerkingen zijn niet geladen
Het lijkt erop dat er een technisch probleem is opgetreden. Probeer nogmaals verbinding te maken of de pagina te vernieuwen.
bottom of page