top of page

WELCOME

Welcome visitors to your site with a short, engaging introduction. Double click to edit and add your own text.

Empower
Growth

Muz Kabuklarını Atmayın!

Muz, Vitamin Ve Mineral Deposudur.İçerdiği yoğun lif miktarıyla ishale iyi gelen bu tatlı meyve, enerji sağlama açısından da tercih edilen bir besin maddesidir. İnsan sağlığına faydalı olan, gözde bir yiyecektir. 

Muzun Belli Başlı Faydaları Şunlardır. • Aritmi (ritim bozukluğu) hastalığına  iyi gelir, kalp krizi riskini azaltır. • İçerdiği yoğun lif miktarıyla uzun bir süre tokluk sağlar, bebeklerin gece öğünlerine katılması  rahat  ve kaliteli bir uyku uyumalarına yardımcı olur.• Bebeklerin kilo almasını sağlar. Vücuttaki kolajen miktarını arttırır. • Verdiği yüksek enerji sayesinde yorgunluğu gidericidir.• İçeriğinde bulunan E vitamini, cildin sağlıklı ve parlak olmasını sağlar. Yaşlanmayı engelleyen bir besindir. • Vücut salığında denge sağlar ve boşaltma sistemini düzenler. • Antioksidan etkisi ile ciltte oluşan lekelere ve döküntülere iyi bir gelir. • Gözaltı morluklarına faydalı etkileri vardır. • Boy artışına olumlu katkısı vardır.• Serotonin hormonunun salgılanmasını sağlayarak ruh sağlığının korunmasına yardımcı olup, kişiye mutluluk hissi verir.

Muzda Hangi Vitaminler Bulunur? Muz, A vitaminleri, B6 vitaminleri, C ve D vitaminleri açısından zengin bir içeriğe sahiptir. Büyüme çağındaki çocukların yemesi tavsiye edilen bu meyve bir insanın bir günde alması gereken vitamin ihtiyacının büyük kısmını tamamlar. Muz, ayrıca fosfor, sodyum ve iyon açısından da zengindir

Muzda Hangi Mineraller Bulunur? 


Bir adet muz 131 kcal. olup, kalsiyum, demir, miktarı, manganez açısından oldukça zengindir. Ayrıca protein bakımından da zengin olan muz, özellikle spor içerenlere ait özellikler olarak tavsiye edilir.

Muz, Ölçülü Tüketilmelidir. Muz, rengi, lezzeti ve zarifliği ile menülerimize eklenmiş sağlıklı ve kullanışlı bir meyvedir. Ancak, her şeyin fazlası zararlı olduğu gibi, bu benzersiz meyvenin de fazlası zararlı olabilir, başta alerji olmak üzere çeşitli reaksiyonlara sebep olabilir. Ölçülü tüketilmesi halindeyse, tam fayda sağlayan bir besin maddesidir.

Muz kabuklarını Atmayın.

Muzu soyup yiyoruz, kabuğunu fırlatıp atıyoruz. Yanlış Yapıyoruz. Beslenme uzmanları bakın ne diyorlar:


Muz kabuğuyla pişirilen bu ürünlerde bol miktarda mineral ve kanserle savaşan besin de bulunuyor. Örneğin çalışmada muz kabuklarıyla zenginleştirilen şekerli kurabiyeler, çok daha fazla lif, magnezyum, potasyum ve antioksidan bileşenler barındırıyor.”


 

5 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page