top of page

WELCOME

Welcome visitors to your site with a short, engaging introduction. Double click to edit and add your own text.

Empower
Growth

Bebeklerde Diş Sağlığının Önemi.


“Bebeklerde sağlıklı diş gelişiminin temelleri, henüz o anne karnındayken atılmalıdır. Bebeklerde kemik gelişimi anne karnında çok erken başlar. Bu gelişimin problemsiz ve sağlıklı bir gelişim süreci geçirmesi, anne adayının sağlıklı ve dengeli beslenmesiyle ilgilidir. Bebek anne karnında annesinin aldığı gıdalarla beslenir ve büyür. Özellikle bebekleri henüz fetüs döneminde gelişmeye başlayan kemik yapısı için annenin bol kalsiyum içeren gıda maddelerine yönelmesi gereklidir.

Bebeğin 9 aylık anne karnındaki gelişiminin normal değerlerle orantılı olabilmesi için uzmanların   anne adayları için hazırladıkları özel reçeteler vardır. Anne adayı bebeğinin sağlıklı doğması için bu reçeteler çerçevesinde beslenmesine özen göstermelidir.  


Diş Sağlığında Anne Sütünün Önemi nedir?

Bebekler, doğduktan sonra gelişimini tamamlayan organları için gereken temel gıda maddeleri, anne sütünde gerektiği kadar bulunmaktadır. Doğumdan sonra bebeğin anne sütüyle beslenmesi bu bakımdan çok önemlidir.

Bebeklerde ilk olarak süt dişleri çıkamaya başlar. Genellikle bu dönem


bebeğin altı aylık olduğu döneme

Bebeklerin 5-6  aylık olunca süt dişleri  çıkmaya başlar.

denk gelir.  Aynı zamanda altı aylık bebekler için bu dönem, ek besinlere başlama dönemidir. Bu noktada yine annenin rehberliği devreye girer.

Bebeğe verilecek ek gıda maddelerinin bol vitamin ve mineral içermesine, sindirimi kolay yiyeceklerden seçilmesi çok önemlidir. Ayrıca alerjen gıda maddelerinin bebeğin menüsüne koyulmamasına da özen gösterilmelidir.

Bebek ilk bebeklik döneminde ve oyun çocuğu döneminde bilinçli bir şekilde beslenirse, ilk çocukluk dönemi gelişimi de normal ölçülerde olur.


Çocuklarda 7 yaş ikinci diş çıkarma dönemidir.

 

6-7 Yaş İkinci Diş Çıkarma Döneminde Diş Sağlığı.

6-7 yaşa gelen çocuklar ikinci diş değiştirme sürecine girerler. Bu dönemin öncesi sağlık normlarına uygun geçebilen çocuklar, ikinci diş değişim sürecini daha hızlı ve problemsiz geçirirler ve yaşam boyu ihtiyaçları olan sağlıklı dişlere sahip olarak yaşam sürerler.

Beslenme,  ağızda başlar ve sağlam dişler sayesinde öğütülerek mideye gider. Sağlıksız dişlerle tam öğütülemeyen besin maddeleri, sindirim ve boşaltım sistemlerini de olumsuz etkileyeceğinden ve çeşitli organ hastalıklarına sebep olacağından önemlidir.

Bu sebeple sağlıklı dişlerin gelişimine dikkat etmek, tüm vücut sağlığı için gereklidir.


Çocukların kemik ve diş gelişimleri için bol protein kaynağı olan, peynir, süt, yoğurt, ve farklı süt ürünleri yemesine alıştırılmalıdır. Baskı yapmadan sevecen bir tavırla bu besin maddelerini yemesi sağlanmalıdır.

Sağlam ve bakımlı dişler, sağlığın ve fiziksel güzelliğin en önemli unsurlarıdır. Onlara güzel ve temiz bakmanın faydaları gençlikte ayrı öneme sahiptir.,

 Özellikle 50 li yaşlardan sonra çok daha önemli olan bir sağlık problemidir.

0 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments

Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page